+30 27520 22221Mon - Sat 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Certified: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Dalmatian Coast

8 day trip to the Dalmatian Coast with Zafiris Tours

Destination: Dalmatian Coast

For more information in English please contact us


Dalmatian Coast (8 Day Excursion)

Enjoy a pleasant trip to the Dalmatian Coast from Zafiris Tours.

  • 1

    Nafplio – Tirana

    Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το Ναύπλιο. Με ενδιάμσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στην περιοχή των Ιωαννίνων. Θα γευματίσουμε και συνεχίζουμε για το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, μετά τον απαραίτητο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων συνεχίζουμε για Αργυρόκαστρο, πόλη – προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού της Αλβανίας έδρα της προσωρινής κυβέρνησης της Αυτόνομης Βορείου Ηπείρου (1914). Aποτελεί από το 2005 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην διαδρομή μας περνόντας από το Τεπελένι θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον άγαλμα του Αλί Πασά και το κάστρο του, όλα τα βουνά γύρω από τον Δρίνο ποταμό και τον Αώο, κοντά στην τοποθεσία Τρία Αυγά, όπου έγιναν οι φονικότερες ίσως μάχες του ηρωικού έπους του 1940-1941. Στον δρόμο μας για Τιρανα περνάμε από την κοιλάδα του Αώου ποταμού, το Φιερι, την Λουσνιε, το Δυρράχιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκέρευση.. Τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

  • 2

    Tirana - Budva - Kotor

    Πρωινό και αναχώρηση για περιήγηση στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, με το λεωφορείο, στις κεντρικές πλατίες της πρωτεύουσας και στα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830. Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στ' άλογο και γύρω κυβερνητικά κτίρια και υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, βλέπουμε την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, τον Καθεδρικό Ιερού Ναό της Αναστάσεως. Αναχώρηση και διασχίζοντας τη βόρεια ΑΛΒΑΝΙΑ, το Μπαρ και το Μοντενέγκρο (Μαυροβουνιο). Επίσκεψη στο φημισμένο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, τέλεια ανακαινισμένη μεσαιωνική πόλη, που περιβάλλεται από υπέροχες αμμουδερές παραλίες-όπως επίσης και στο γραφικό Σβέτι Στέφαν. Διασχίζοντας την κοιλάδα Κονάβλε φτάνουμε στο μοναδικό Μεσογειακό φιόρδ, στον κόλπο του Κότορ. Στο Κότορ θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, κτισμένη στους πρόποδες απότομων λόφων, περιτριγυρισμένη από τείχη 4,5 χιλιομέτρων τα οποία χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα, με πολλές εκκλησίες και παλιά αριστοκρατικά σπίτια. Καταλήγουμε το βραδάκι στο Τρεμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δδείπνο, διανυκτέρευση.

  • 3

    Trebinje – Dubrovnik- Trebinje

    Πρωινό και αναχώρηση για τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ η οποία χτυπήθηκε ανελλιπώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση βρίσκεται μια πλακόστρωτη πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Επισκεφτείτε το φαρμακείο που λειτουργεί συνεχώς από το 1391! Η πλατεία είναι μονίμως γεμάτη τουρίστες. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος ή προαιρετική κρουαζιέρα σε ένα από τα καταπράσινα νησιά του Ντουμπρόβνικ. Το πευκόφυτο νησί Lokrum όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

  • 4

    Trebinje – Split – Togir - Sibenik

    Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλιτ, την μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας, κατά μήκος των «δαντελωτών» Δαλματικών ακτών. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του αυτοκράτορα Διοκλητιανού και το Αρχαιολογικό Μουσείο, με αρχαιότητες από την ρωμαϊκή περίοδο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την γειτονική νησίδα-πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Συνεχίζουμε για το Σίμπενικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο, διανυκτέρευση.

  • 5

    Sibenik – Plitive Lakes - Zagreb

    Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ . Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας». Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματα της που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλη ψηλότερη άλλη χαμηλότερη που με μια σειρά καταρρακτών τα νερά πέφτουν από την μία λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

  • 6

    Zagreb – Ljubljana – Blent Lake – Zagreb

    Πρωινό και ακολουθεί εκδρομή στην κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Στην αρχοντική Λουμπλιάνα, θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης και περνώντας από την τριπλή γέφυρα Tromostovje, θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, την πλατεία Πρέσερν, τη γέφυρα του Δράκου και φυσικά την ανοιχτή αγορά του Πλέσνικ. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για τη λίμνη Μπλεντ. Επιστρέφουμε στο Ζάγκρεμπ όπου θα δούμε τη λεωφόρο του Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το Θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε ακόμη στην άνω πόλη όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή, και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Δείπνο, διανυκτέρευση

  • 7

    Zagreb – Belgrade - Nis

    Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Συνεχίζουμε το Νίς. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, δείπνο, διανυκτέρευση.

  • 8

    Nis – Nafplio

    Πρωινό και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής, με στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη αργά το βράδυ, με τις καλύτερες αναμνήσεις.