Oδικές μεταφορές, αεροπορικά εισιτήρια, τράνσφερ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια online, εκδρομές, τουριστικά λεωφορεία, κρατήσεις ξενοδοχείων, Οργάνωση εκδρομών εσωτερικού & εξωτερικού, κρουαζιέρες

Νέα

Ζαφείρης Εκδρομές, Ναυπλιο Περιήγηση Λεπτομέρειες Εκδρομές

προορισμός: Κωνσταντινούπολη-Κίο-Προύσα-Σμύρνη-Εφεσό-Αιβαλί-Πέργαμος-Τροία-Τσανακαλέ
 • τίτλος:9 ήμερη εκδρομή Αλησμόνητες Πατρίδες

  αναχώρηση:

  μέρες9  δρομολόγιο:

1η ΗΜΕΡΑ:
Συγκέντρωση  & αναχώρηση για Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις . Άφιξη & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο .

2η ΗΜΕΡΑ:
ΞΑΝΘΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ Αναχώρηση νωρίς το πρωί για Κήπους ,  έλεγχος - ψώνια από τα καταστήματα αφορολογήτων ειδών & στην συνέχεια μέσω Μαλγάρων - Ραιδεστού, φτάνουμε αργά το απόγευμα στην Κων/πολη . Το βράδυ μια βόλτα γύρω από τα Θεοδοσιανά τείχη για γνωριμία πόλης. Δείπνο, διαν/ση .
 
3η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ Πρόγευμα & αναχώρηση για περιήγηση της Πόλης. Επίσκεψη στην περίφημη εκκλησία - μουσείο της Αγίας Σοφίας , το μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ , τον Βυζαντινό  Ιππόδρομο με τον υπέροχο Ντικιλίτας κίονα – οβελίσκο , που φέρει πάνω του ιερογλυφικά τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών  & την ωραία Γερμανική Κρήνη 1898. Στην συνέχεια επίσκεψη στην Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ.Χ. Επίσης επίσκεψη στο Μπαλουκλί - εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής με το θαυματουργό Άγιασμα - τα παραδοσιακά ψάρια – όπου βρίσκονται οι τάφοι των Πατριαρχών. Το απόγευμα ελεύθερο για αγορά , επίσκεψη –στάση στο Καπαλί Τσαρσί - κλειστή αγορά με τα εκατοντάδες καταστήματα χρυσαφικών – ασημικών – χαλιών – δερματίνων - σπανίων έργων τέχνης , αργότερα προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε διασκέδαση με ανατολίτικους χορούς οριεντάλ & τραγούδια..Διαν/ση. 
 
4η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  - ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ Πρόγευμα, επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στην συνέχεια προαιρετικά θα μεταβούμε με το Φέρυ Μπόουτ από το λιμάνι στα Πριγκηπόνησα . Η ομάδα των νησιών, αποτελείται από 9 νησιά & 2 βράχια. Όλα μαζί ονομάζονται Ανταλάρ (τα νησιά) οι ξένοι τα ονόμασαν νησιά των Πριγκίπων - το όνομα Πριγκιπόννησοι τους δόθηκε επειδή χρησίμευαν ως τόποι αναψυχής ή φυλάκισης των Βυζαντινών Πριγκίπων. Η μετακίνηση πραγματοποιείται με ποδήλατα & με αλογοάμαξες .  Εμείς θα επισκεφθούμε το ένα . Επιστροφή στην Κων/πολη , δείπνο στο ξενοδοχείο, διαν/ση.  
 
5η ΗΜΕΡΑ:
ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΙΟ -  ΠΡΟΥΣΑ    Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΚΙΟ , όπου θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα στην πατρίδα των προγονών μας .  Θα έχουμε αρκετό χρόνο να περπατήσουμε σπιθαμή προς σπιθαμή στο Γενι μαχαλά και να δούμε τα  παλιά ελληνικά σπίτια  , το παρθεναγωγείο , τον Άγιο Ιγνάτιο και τα ερείπια της Θεομανας .  Άφιξη στην Προύσα διανυκτέρευση .
 
6η ΗΜΕΡΑ :
ΠΡΟΥΣΑ – ΣΜΥΡΝΗ Πρωινό  και , ξενάγηση της πόλης περνώντας από τα Ιαματικά Λουτρά του Ιουστινιανού – τον τάφο του Καραγκιόζη - τα μαυσωλεία των ιδρυτών της οθωμανικής αυτοκρατορίας , του Οσμάν & Ορχάν - την πανοραμική Θέα της πόλης  . Καταλήγοντας στην αγορά με τα περίφημα ξακουστά μεταξωτά - μπουρνούζια . Ακολούθως  αναχωρούμε γα την Σμύρνη. Στην διαδρομή συναντάμε τα Μουδανιά – λίμνη Απολλωνιάδος – Μπαλικεσίρ –  Μάνισα όπου καταλήγουμε στην Σμύρνη. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση , δειπνο , διαν/ση . 

7η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ – ΕΦΕΣΟΣ Πρόγευμα & αναχωρούμε για το μοναδικό κόσμημα στα τούρκικα παράλια το Κουσάντασι , όπου εδώ συναντάς το εξωτικό περιβάλλον τα ακριβά ξενοδοχεία την πλούσια αγορά για τον επισκέπτη – στο λιμάνι τα πολυτελή κότερα από όλο τον κόσμο-την ζεστή φιλοξενία . Κατηφορίζουμε προς την Έφεσο που απέχει περίπου 20χλμ. Την σημαντικότερη αρχαία Πόλη της Μ. Ασίας . Εδώ συναντάμε πολλά όπως τα βυζαντινά λουτρά – το οκτάγωνο - πηγή Τραϊανού - Βασιλική αγορά – Πρυτανείο - Δημόσια αγορά - Πύλη της Μαγνησίας κ.α ενδιαφέροντα σημεία θαυμάζοντας από κοντά . Μετά από αυτήν την πλούσια σε υλικό περιήγηση που αποκομίσαμε επιστρέφοντας στη Σμύρνη – για λίγο ξεκούραση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος στην πόλη . Τέλος επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο διαν/ση .
 
8η ΗΜΕΡΑ:
ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΙΒΑΛΙ  - ΤΡΟΙΑ - ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ Πρόγευμα & συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας περνώντας από την Πέργαμο , επίσκεψη αρχαιολογικού χώρου . Επόμενος σταθμός μας το Αιβαλί - παραθαλάσσιο θέρετρο - ελεύθερο χρόνο για λίγο στην αγορά του . Επόμενος σταθμός η  Τροία , Μύθος & πραγματικότητα - ο πολυθρύλητος Τρωικός πόλεμος που προκάλεσε η φιλονικία τριών θεαίνων της Αφροδίτης , της Αθηνάς & της Ήρας με αφορμή το μήλο της Έριδος & την επιγραφή αυτού «τη καλλίστη» με κριτή τον γιο του Πριάμου Πάρη . Από κοντά θα δούμε μυκηναϊκών κεραμικών & άλλα ευρήματα στο μουσείο . Τέλος στην έξοδο του αρχαιολογικού χώρου συναντάμε το ομοίωμα του Δούρειου Ίππου . Στην συνέχεια της διαδρομής μας καταλήγουμε στο Τσανάκαλε .  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διαν/ση.
 
9η ΗΜΕΡΑ :
ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ -  ΑΡΓΟΣ Μετά το πρωινό μέσω Καισανης , περνάμε τα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό άφιξη αργά το βράδυ στα σπίτια μας με τις καλύτερες αναμνήσεις .
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία & 4 *  .
 • Η διανυκτέρευση  στην Ξάνθη σε ξενοδοχείο 3 *  .
 • Πρωινά .
 • Βραδινά γεύματα στην Τουρκία. 
 • Ξεναγό στην Τουρκία .
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν
 • Ξεναγήσεις - περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρο αρχηγό στην διάρκεια της εκδρομής
 • Τα εισιτήρια του πλοίου στο Τσανακαλε  .
 • Τα εισιτήρια του πλοίου στην Γιαλοβα .
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Ποτά – φιλοδωρήματα – είσοδοι στα μουσεία .
 • Η κρουαζιέρα στο Βόσπορο και τα πριγκιπόνησα .