27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Κρήτη

7ήμερη εκδρομή στην Κρήτη από την Zafiris Tours

Προορισμός: Κρήτη


Κρήτη (7ήμερη Εκδρομή)

Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι στην Κρήτη από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ερμιονίδα - Πειραιάς

  Αναχώρηση 15:00 φια Πειραιά. Άφιξη στο λιμάνι και άμεση επιβίβαση στο πλοίο με αναχώρηση 20:30 για Χανιά.

 • 2

  Χανία – Ηράκλειο

  Άφιξη 06:00 στη Σούδα, λιμάνι των Χανίων. Αναχώρηση για τα Λευκά όροι και επίσκεψη στο οροπέδιο του Ομαλού στο εντυπωσιακό φαράγγι της Σαμαριάς. Από το παρατηρητήριο θα θαυμάσουμε το βάθος του φαραγγιού, μήκους 18 χιλιομέτρων. Επιστροφή στα Χανιά και επίσκεψη στη Θέρισο, γενέτειρα του Ελευθέριου Βενιζέλου, επίσκεψη στο σπίτι μουσείο όπου γεννήθηκε.

 • 3

  Ηράκλειο - Μονή Καλυβιανής - Μάταλα - Ηράκλειο

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την νότια Κρήτη. Περνώντας από το Οροπέδιο της Μεσαράς με τις μεγάλες παραγωγές κηπευτικών. Επίσκεψη στη Μονή Καλυβιανής, το πλουσιότερο μοναστήρι της Ελλάδας το οποίο διαθέτη νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο και τεχνική σχολή και τελεί υπό την κηδεμονία του ομίλου Βαρδινογιάννη.Συνεχίζουμε για Αγία Γαλήνη από όπου κατά την μυθολογία, πέταξε ο Ίκαρος. Συνεχίζουμε προς Μάταλα. Ακολουθεί γεύμα και επιστροφή στο Ηράκλειο όπου θα περιηγηθούμε και θα γνωρίσουμε την πόλη. Το βράδυ βόλτα στην παραλία του Ηρακλείου. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Ηράκλειο - Σιτεία - Φοινικόδασος

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Λασίθι. Επίσκεψη στην πόλη της Σητείας και συνέχεια πορεία προς το διάσημο Φοινικόδασος, επιστροφή από την Νότια πλευρά της Κρήτης από Ιεράπετρα στην οποία και θα περιηγηθούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και Κρητική βραδιά από χορευτικό συγκρότημα με μαντινάδες και τοπικούς χορούς. .

 • 5

  Ηράκλειο - Άγιος Νικόλαος - Ελούντα - Ηράκλειο

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την επίσκεψη στο οροπέδιο Λασιθίου με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους, θα δούμε την άρδευση του νερού και τις καλλιέργειες φρούτων. Κατόπιν επίσκεψη στον Άγιο Νικόλαο όπου και θα γευματίσουμε. Πορεία στην συνέχεια για Ελούντα, παραθεριστικό θέρετρο υψηλών προδιαγραφών. Προαιρετική επίσκεψη στο νησί Σπιναλόγκα, (3 ναυτικά μίλια απόσταση), με την γνωστή ιστορία του. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση. .

 • 6

  Ηράκλειο - Κνοσσός - Ενυδρείο - Ηράκλειο

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε προς Ηράκλειο. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Κνωσού και κατόπιν στο μουσείο της πόλης, το οποίο θεωρείται από τα σπουδαιότερα της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με την επίσκεψη στο ενυδρείο και επιστροφή για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Το βράδυ αναχωρούμε με το πλοίο για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

 • 7

  Πειραιάς - Ερμιονίδα

  Άφιξη το πρωί στον Πειραιά και άμεση αναχώρηση προς την βάση μας, την Ερμιονίδα.