27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Δράμα, Σέρρες & Λίμνη Κερκίνη

4ήμερη Εκδρομή στη Δράμα, Σέρρες & Λίμνη Κερκίνη

4ήμερη Εκδρομή από Ναύπλιο


Δράμα, Σέρρες & Λίμνη Κερκίνη (4ήμερη Εκδρομή)

4ήμερη εκδρομή στη Δράμα – Σπήλαια Αλιστράτης & Πηγών Αγγίτη – Σέρρες – Λίμνη Κερκίνη – Οχυρό Ρούπελ.

 • 1

  Ναύπλιο - Σέρρες

  02 Ιουλίου - Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Ναύπλιο και με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στις ΣΕΡΡΕΣ, την πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα επίσκεψη στο γραφικό προάστιο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ, με την τεχνητή λίμνη, τους καταρράκτες και τα τρεχούμενα νερά, έναν πραγματικό παράδεισο της περιοχής. Δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών. Διανυκτέρευση. .

 • 2

  Σέρρες - Οχυρό Ρούπελ - Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου - Λίμνη Κερκίνη - Άνω Πορόια

  Πρωινό και επισκεπτόμαστε την σπουδαία οχυρωματική διάταξη κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, την ιστορική γραμμή Οχυρών Μεταξά και το γνωστό για την αντίσταση των Ελλήνων στις γερμανικές μεραρχίες, οχυρό ΡΟΥΠΕΛ. Ξενάγηση στο Στρατιωτικό Μουσείο με τα πολλά κειμήλια από την περιοχή και σε τμήμα των Οχυρών. Συνεχίζουμε για το Ιερό Ησυχαστήριο ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, στο Ακριτοχώρι, στις πλαγιές του Μενικίου όρους. Εγκαινιάσθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και αποτελεί ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε την λίμνη της ΚΕΡΚΙΝΗΣ, και θα γνωρίσουμε έναν από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, με είδη σπάνιας χλωρίδας και πανίδας που προστατεύεται από τη Σύμβαση Ραμσάρ. Στο ομώνυμο χωριό θα επισκεφτούμε το οικολογικό κέντρο της όπου θα υπάρξει ενημέρωση και προαιρετική περιήγηση της λίμνης με βάρκα -καιρού επιτρέποντος-. Χρόνος για γεύμα σε τοπική ταβέρνα (έξοδα ατομικά). Τελευταίος μας σταθμός τα ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ, κατάφυτο παραδοσιακό χωριό με τρεχούμενα νερά και υπέροχη θέα στην κοιλάδα και τη λίμνη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 • 3

  Σέρρες - Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη Ποταμού - Δράμα

  Πρωινό και αναχώρηση για το υπόγειο ποτάμιο σπήλαιο ΑΓΓΙΤΗ (ΜΑΑΡΑ), το δεύτερο μεγαλύτερο σε μήκος της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα οινοποιεία της Δράμας, αφού η περιοχή φημίζεται εκτός των άλλων για τα κρασιά της. Συνεχίζουμε για την πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ, όπου και θα γευματίσουμε. Τέλος φτάνουμε στη ΔΡΑΜΑ, την πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερο για περιπάτους στο χώρο του Δημοτικού κήπου, στην πλατεία Ελευθερίας και στο κέντρο της πόλης όπου δεσπόζει το καταπράσινο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Δράμα – Σπήλαια Αλιστράτης - Ναύπλιο

  Μετά το πρωινό αναχώρηση για το σπήλαιο ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα σπήλαια της χώρας μας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 15μ. το οποίο αποτελεί και ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο της Ευρώπης. Συνεχίζουμε την επιστροφή μας για το Ναύπλιο με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.