27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Ανατολική Θράκη

5ήμερη εκδρομή στην Θράκη με το γραφείο Ζαφείρης

Προορισμός: Ανατολική Θράκη


Ανατολική Θράκη (5ήμερη Εκδρομή)

Λίγες μέρες μακρυά, με την 5ήμερη εκδρομή στην Ανατολική Θράκη από το γραφείο Ζαφείρης.

 • 1

  Ερμιονίδα – Αθήνα - Ξάνθη

  Αναχώρηση 06:00 το πρωί από Ερμιονίδα. Μέσω Αθηνών με τις καθιερωμένες στάσεις για φαγητό και καφέ φθάνουμε στην Ξάνθη, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 • 2

  Κεραμωτή - Θάσος

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κεραμωτή. Επιβίβαση στο φέρυ και μετά από μικρή θαλάσσια διαδρομή φθάνουμε στην Θάσο. Ακολουθεί γύρος του νησιού, μια πανέμορφη διαδρομή 100 χιλιομέτρων μέσα στο καταπράσινο τοπίο. Περνώντας από τις πετρελαιοπηγές της Θάσου, φθάνουμε στην παραλιακή κωμόπολη Λιμενάρια, όπου θα κάνουμε στάση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το νεόκτιστο Μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Φωτεινής με θέα την χερσόνησο του Άθω. Συνεχίζουμε στην πόλη της Θάσου για γεύμα και κατόπιν επιστρέφουμε στην Ξάνθη, όπου και διανυκτερεύουμε.

 • 3

  Θρακικά Τέμπη

  Με το πρωινό τραίνο διανύουμε τα Θρακικά Τέμπη, περνώντας από άγριες χαράδρες και τούνελ, έχοντας παραπλεύρως τον ποταμό Νέστο. Μια διαδρομή απαράμιλλης ομορφιάς από τους Τοξότες μέχρι και την Σταυρούπολη. Συνεχίζουμε με το πούλμαν στα γνωστά Πομακοχώρια και τη Σμίνθη, τον Κένταυρο και τον Ένιχος, όπου οι κάτοικοι θεωρούνται απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συνεχίζουμε προς τις πηγές του Νέστου, περνώντας το άγριο φαράγγι της Βροντούς. Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού, στο μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του Θησαυρού, μοναδικό στα Βαλκάνια. Πορεία προς το Παρανέστι, όπου θα γευματίσουμε και κατόπιν αναχώρηση για Κομοτηνή όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 • 4

  Σαμοθράκη – Καμαριώτισσα

  Αναχώρηση στις 09:00 το πρωί για την Σαμοθράκη. Άφιξη στο λιμάνι της Καμαριώτισσας και επίσκεψη στη Χώρα, πρωτεύουσα του νησιού. Θα συνεχίσουμε προς τη νότια παραλιακή περιοχή, στο Λάκωμα και τον Προφήτη Ηλία. Επιστροφή στην Καμαριώτισσα για γεύμα και το απόγευμα αναχώρηση προς Αλεξανδρούπολη με το πλοίο ( 2 ώρες διαδρομή). Άφιξη στο ξενοδοχείο της Κομοτηνής. Διανυκτέρευση.

 • 5

  Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Ερμιονίδα

  Πρωινή αναχώρηση για Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Ερμιονίδα , με τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ.