27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Ιωάννινα

2ήμερη Εκδρομή στην Ιωάννινα

Προορισμό: Ιωάννινα


Ιωάννινα (5ήμερη Εκδρομή)

5ήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα.

 • 1

  Ναύπλιο - Ιωάννινα

  Αναχώρηση από Ναύπλιο (Άγ. Ιωάννη) στις 07:00 το πρωί. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις στη διαδρομή, για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα, γνωστά και ως Γιάννενα ή Γιάννινα, είναι πόλη της Ηπείρου, έδρα του δήμου Ιωαννιτών και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων. Στα Ιωάννινα εδρεύει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με 14 τμήματα και πάνω από 20.000 φοιτητές. Άξιο αναφοράς είναι το νησάκι της λίμνης Παμβώτιδας (νήσος Ιωαννίνων), το οποίο είναι ένα από τα δύο κατοικημένα νησιά σε λίμνη στη χώρα. Προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο της πόλης όπου είναι και αρκετά μουσεία, ως επίσης και επίσκεψη στο νησί που δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση

 • 2

  Κόνιτσα - Πάπιγκο

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για Κόνιτσα ή Κόνιτα στα βλάχικα. Είναιι κωμόπολη του νομού Ιωαννίνων και έδρα του Δήμου Κόνιτσας της Ηπείρου 64 χιλιόμετρα βόρεια των Ιωαννίνων, κοντά στα αλβανικά σύνορα. Κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού Τραπεζίτσα, της οροσειράς της Πίνδου, με θέα την πεδιάδα της Κόνιτσας όπου ο ποταμός Αώος συναντιέται με τον ποταμό Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Θα έχουμε χρόνο για καφέ ή τσίπουρο με παραδοσιακούς μεζέδες. Στη συνέχεια θα οδηγηθούμε στο Πάπιγκο.  Είναι χωριό του νομού Ιωαννίνων, χτισμένο στις πλαγιές της Τύμφης σε υψόμετρο 960 μέτρων. Αναφέρεται και ως Μεγάλο Πάπιγκο και μαζί με το γειτονικό του χωριό Μικρό Πάπιγκο αποτελεί κοινότητα του νομού Ιωαννίνων και αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα Ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 3

  οικισμός Μελάς - Άγιος Αχίλλειο

  Σήμερα θα αποχαιρετίσουμε για Γιάννενα, και μέσω Εγνατίας οδού θα φθάσουμε στο μουσείο του Παύλου Μελά. Είναι ιστορικό μουσείο στον οικισμό Μελάς του νομού Καστοριάς, χωριό που μετονομάστηκε από Στάτιστα, προς τιμήν του αξιωματικού και ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά που θανατώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1904, έπειτα από επιχείρηση οθωμανικού αποσπάσματος. Συνεχίζουμε για τις Πρέσπες. Επίσκεψη στον Άγιο Αχίλλειο και συνεχίζουμε και φαγητό στους Ψαράδες. Απολαμβάνουμε την θέα και την ομορφιά της περιοχής και οδεύουμε προς μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας τη Καστοριά. Γνωρίζουμε για λίγο τα αξιοθέατα της πόλης, απολαμβάνουμε το καφέ μας δίπλα στη λίμνη και αναχωρούμε για Γρεβενά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Σαμαρίνα - Γρεβενά

  Πρωινό ξύπνημα και σήμερα θα κάνουμε την διαδρομή μέσα στα βουνά στο Εθνικό πάρκο της Πίνδου. Προορισμός μας η Σαμαρίνα. Βρίσκεται στην βόρεια Πίνδο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα σε υψόμετρο 1.500 ή 1.450 μέτρων. Θεωρείται ως ένα από τα ψηλότερα χωριά της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων. Σήμερα, η Σαμαρίνα είναι ένα παραθεριστικό χωριό, ως επί το πλείστον, με ανοικτή πρόσβαση όλες τις εποχές του χρόνου. Σχετική παραμονή και αναχώρηση για τη Μηλιά. Το μουσείο της Μηλιάς Γρεβενών αποτελεί ένα μουσείο έκθεσης απολιθωμάτων της περιοχής των Γρεβενών. Σε αυτό στεγάζονται ευρήματα από ανασκαφές του 1990 με σημαντικότερο εύρημα, από τις ανασκαφές του 2007, τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες που έχουν ποτέ βρεθεί. Με μήκος 5,02 μέτρα αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα του κόσμου έχοντας μάλιστα μπει και στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Επιστροφή στα Γρεβενά όπου μπορούμε να απολαύσουμε τις ποικιλίες μανιταριών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 5

  Ναύπλιο

  Ημέρα επιστροφής σήμερα, αφού αποχαιρετίσουμε τα Γρεβενά η διαδρομή μας θα είναι προς Καλαμπάκα. Αφού ευχαριστήσουμε Τον Κύριο σε ένα από τα μεγαλύτερα Ιερά Μοναστήρια των βράχων συνεχίζουμε την επιστροφή μας προς Ναύπλιο φορτωμένοι με πλούσιες εικόνες και ευχάριστες αναμνήσεις από τις ομορφιές της Βορειοδυτικής Νότιας Μακεδονίας ή Ελληνικής Μακεδονίας.