27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα

4ήμερη Εκδρομή στην Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα

Προορισμός: Καστοριά, Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο & Μέτσοβο


Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα (4ήμερη Εκδρομή)

2ήμερη εκδρομή σε Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ναύπλιο – Κέρινα Ομοιώματα – Καστοριά

  Νωρίς το πρωί αναχώρηση από Ναύπλιο και αφού περάσουμε την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και γεύμα φτάνουμε στο προορισμό μας, την πόλη της Καστοριάς. Αφού επισκεφθούμε το εντυπωσιακό «Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας» που δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο δάσκαλος και καλλιτέχνης Δημήτρης Παναγιωτίδης (έξοδα ατομικά) μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

 • 2

  Μονοήμερη εκδρομή στις Πρέσπες

  Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την εκδρομή στις Πρέσπες. Πρώτη στάση στη Μικρή Πρέσπα. Περπατάμε στην πλωτή γέφυρα για επίσκεψη στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, σχετική παραμονή για περιήγηση στο γραφικό τοπίο της λίμνης. Συνεχίζουμε για την Μεγάλη Πρέσπα και το χωριό Ψαράδες, το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της λίμνης, ελεύθερος χρόνος για γεύμα και προαιρετικά βόλτα με βάρκες στα Ασκηταριά και το τριεθνές. Κατόπιν μέσω Πισοδερίου μεταβαίνουμε στη Φλώρινα (σχετική παραμονή για βόλτα και καφέ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 3

  Σπήλαιο του «Δράκου» – Ι.Μ. Μαυριώτισσας – Νυμφαίο.

  Μετά το πρωινό ξεκινάμε με επίσκεψη στο Σπήλαιο της Καστοριάς ή «Σπηλιά του Δράκου» (έξοδα ατομικά), κατόπιν στη Μονή Μαυριώτισσας και μετά αναχωρούμε για έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς πετρόχτιστους αλπικούς οικισμούς της Μακεδονίας, το όμορφο Νυμφαίο, σε υψόμετρο 1.350μ. στο όρος Βίτσι. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε το περιβαλλοντικό κέντρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (έξοδα ατομικά) και να περπατήσουμε στα δρομάκια με τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά. Χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Καστοριά – Λιμναίος Οικισμός – Μέτσοβο – Ναύπλιο

  Μετά το πρωινό θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Κατόπιν συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Δισπηλιό, όπου θα δούμε τον πρώτο λιμναίο οικισμό του 5000π.Χ. με την πιστή αναπαράσταση των συνηθειών και του τρόπου ζωής του νεολιθικού ανθρώπου (έξοδα ατομικά). Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και αφού κάνουμε στάση για γεύμα στο Μέτσοβο, συνεχίζουμε και με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε αργά το βράδυ στο Ναύπλιο.