27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα

4ήμερη Εκδρομή στην Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα

Προορισμός: Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα


Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα (4ήμερη Εκδρομή)

2ήμερη εκδρομή σε Καστοριά, Πρέσπες & Τρίκαλα από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ναύπλιο - Μέτσοβο - Καστοριά

  Αναχώρηση από Ναύπλιο στις 7:45 για την Καστοριά, μέσω Μετσόβου όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσυμεριανό γεύμα μας. Άφιξη στην Καστοριά. Καμινάδες που στέλνουν μηνύματα θαλπωρής, γλυκές μυρωδιές από τα πετρόκτιστα αρχοντικά, ηχηρά χαμόγελα ντόπιων που προετοιμάζουν την μεγάλη γιορτή. Τακτοποίηση στο πολυτελέστατο και αγαπημένο ξενοδοχείο Tsamis Hotel 3* στην Καστοριά. Μπουφέ δείπνο, διανυκτέρευση.

 • 2

  Κέρινα Ομοιώματα - Νέο Ενυδρίο & Σπήλαιο του Δράκου - Πόλη (Ντόλτσο)

  Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο εντυπωσιακό “Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας”, που δημιούργησε στο Μαυροχώρι Καστοριάς ο γνωστός δάσκαλος και ταλαντούχος καλλιτέχνης κ. Δημήτρης Παναγιωτίδης. Ακολουθούν τα δύο νέα καμάρια της πόλης, που πρόσφατα άνοιξαν για το κοινό, το μεγαλύτερο ενυδρείο γλυκού νερού των Βαλκανίων σε ένα διώροφο κτίριο 450 τετραγωνικών μέτρων που υπόσχεται να χαρίσει μοναδικές στιγμές στους φυσιολάτρες καθώς και το Σπήλαιο Καστοριάς ή “Σπηλιά του Δράκου”. Αργότερα θα δούμε την Παναγία τη Μαυριώτισσα και θα έχουμε χρόνο για περίπατο στον παραλίμνιο δρόμο της πόλης. Βόλτα στο Ντολτσό, την παλιά πόλη με τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, τα αρχοντικά που θυμίζουν την ακμή μιας άλλης εποχής. Επιστροφή και το βράδυ μπουφέ δείπνο.

 • 3

  Πρέσπες

  Πρόγευμα και αναχώρηση για τα φυσικά σύνορα της χώρας, τη Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα, τον Αγ. Γερμανό, κεφαλοχώρι της περιοχής και τον οικισμό Ψαράδες με αξιόλογα αρχιτεκτονικά δείγματα της περιοχής. Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, με μοναδική και σπάνια πανίδα και χλωρίδα, είναι ένα από τα πολλά πράγματα που έχει κανείς να θαυμάσει και βέβαια το πολιτιστικά πλούσιο νησάκι του Αγ. Αχιλλείου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο.

 • 4

  Καστοριά - Τρίκαλα - Ναύπλιο

  Αφού αφήσουμε πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς, φτάνουμε στα Τρίκαλα. Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, με τον Ληθαίο ποταμό να τη διασχίζει. Ελεύθερος χρόνος στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας ‘’Ο Μύλος των Ξωτικών’’. Πορεία προς Ναύπλιο με ενδιάμεσες στάσεις.