27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Καβάλα

4ήμερη εκδρομή στην Καβάλα με το γραφείο Ζαφείρης

Προορισμός: Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης


Καβάλα & Βόρεια Ελλάδα (4ήμερη Εκδρομή)

Λίγες μέρες μακρυά, με την 4ήμερη εκδρομή στην Καβάλα & την Βόρεια Ελλάδα από το γραφείο Ζαφείρης.

 • 1

  Αναχώρηση από Γαλατά

  Αναχώρηση το πρωί από Γαλατά και μέσω εθνικής οδού με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην Καβάλα το βράδυ. H Καβάλα είναι πόλη του ομώνυμου νομού της Ανατολικής Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Σύμβολο και αποτελεί την τρίτη μεγάλη πόλη της Μακεδονίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 • 2

  Επίσκεψη σε Σούφλι - Καστανιές - Αλεξανδρούπολη

  Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σούφλι. Είναι κυρίως γνωστό για την βιομηχανία του μεταξιού που αναπτύχθηκε εκεί τον 19ο αιώνα. Η πόλη είναι τοποθετημένη στην ανατολική μεριά του λόφου του Προφήτη Ηλία, ενός από τα τελευταία υψώματα της Ροδόπης. Συνεχίζουμε για Καστανιές, που είναι μεγάλος οικισμός του Νομού Έβρου που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Εκεί βρίσκεται ο ένας από τους δύο τελωνειακούς σταθμούς για τη διέλευση των συνόρων εκατέροθεν κατά μήκος των χερσαίων συνόρων των δύο χωρών. Επίσκεψη στο φυλάκιο (Ελληνοτουρκικά σύνορα). Επιστροφή στη Ορεστιάδα στάση. Η Νέα Ορεστιάδα είναι η νεότερη και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας. Ιδρύθηκε το 1923 από Έλληνες πρόσφυγες που κατάγονταν από το προάστιο Καραγάτς ή Κάραγατς ύστερα από τη συνθήκη της Λωζάνης. Κατεβαίνουμε για Αλεξανρούπολη, στάση για φαγητό. Η Αλεξανδρούπολη είναι πόλη της Θράκης και πρωτεύουσα του Νομού Έβρου. Έχει 57.812 κατοίκους και είναι η μεγαλύτερη πόλη της Θράκης. Αποτελεί σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο της βορειοανατολικής Ελλάδας. Επιστροφή στη Καβάλα, διανυκτέρευση.

 • 3

  Μονή Εικονοφοινίσσης - Σπήλαιο Αλιστράτης

  Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μονή Εικονοφοινίσσης. Η Μονή, βρίσκεται σε υψόμετρο 753 μέτρων, στη βόρεια πλευρά του όρους Παγγαίου. Βρίσκεται στην εθνική οδό Σερρών-Καβάλας, στα όρια των δύο Νομών Σερρών και Καβάλας. Εκκλησιαστικά υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Έχει κειμήλια και χειρόγραφα μεγάλης ιστορικής αξίας και εθνικής σημασίας. Ακολούθως σπήλαιο Αλιστράτης. Το σπήλαιο είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει, εκτός από τεράστιους σταλακτίτες και σταλαγμίτες σε διάφορους χρωματισμούς και τους σπάνιους εκκεντρίτες. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Αναχώρηση για Γαλατά

  Η Θεσσαλονίκη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό και έκταση πόλη της Ελλάδας. Αποτελεί έδρα του ομώνυμου δήμου. Θα προσκυνήσουμε στο Πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο, θα δούμε τη Ροτόντα, το Λευκό Πύργο και ελεύθερο χρόνο. Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στο Γαλατά, με τις ωραιότερες αναμνήσεις.