27520 22221Δευ - Σαβ 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Πιστοποιήσεις: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Κέρκυρα

4ήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα με την Zafiris Tours

Προορισμός: Κέρκυρα


Κέρκυρα (4ήμερη Εκδρομή)

Απολαύστε ένα υπέροχο ταξίδι στην Κέρκυρα από την Zafiris Tours.

 • 1

  Ναύπλιο - Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα - Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου

  Νωρίς το πρωί αναχώρηση από Ναύπλιο και αφού περάσουμε την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης και με τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και προαιρετικό φαγητό, φτάνουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο φέριμποτ και άφιξη στο νησί των Φαιάκων, την όμορφη Κέρκυρα. Αμέσως αναχωρούμε και μέσω ωραιότατης διαδρομής, φθάνουμε στην Παλαιοκαστρίτσα, όπου θα επισκεφτούμε το βυζαντινό Μοναστήρι της Παναγίας του 11ου αι., πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου και το μικρό του μουσείο. Εντύπωση μας προκαλούν οι αγιογραφίες, οι εικόνες καθώς και τα οστά ενός γιγαντιαίου κύτους. Τέλος φτάνουμε στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετικά επισκεπτόμαστε την Κέρκυρα για ένα περίπατο στη φωτισμένη πόλη. Διανυκτέρευση.

 • 2

  Περιήγηση πόλης

  Μετά το πρωινό μεταβαίνουμε στην πόλη της Κέρκυρας για την περιήγησή της. Οι επί αιώνες ποικίλες πολιτισμικές επιδράσεις που ξεκινούν από την πρώτη Ελληνική αποίκηση το 750 π.Χ. περίπου και την Αρχαϊκή περίοδο, τη Βυζαντινή εποχή που την ακολούθησε, την περίοδο της Ενετοκρατίας και αργότερα οι Γάλλοι και οι Άγγλοι έχουν αφήσει στην Κέρκυρα μια ανεπανάληπτη πολιτισμική και αρχιτεκτονική κληρονομιά με πανέμορφα και ανεπανάληπτα κτίρια - μνημεία αρχιτεκτονικής που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος της Ελλάδας. Περπατώντας βλέπουμε το παλιό Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου με το μουσείο ασιατικής τέχνης, τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου της πόλης με το ψηλότερο καμπαναριό και το σκήνωμα του Αγίου σε επιχρυσωμένη σαρκοφάγο (προσκύνημα), το Δημαρχείο το οποίο στέγαζε το ιστορικό θέατρο San Giacomo, το κτίριο της Ιονίου Βουλής και Ακαδημίας και θα επισκεφτούμε το βραβευμένο και μοναδικό στο είδος του μουσείο Casa Parlante, ένα αρχοντικό του 19ου αι., το οποίο ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του. Με κινούμενες ανθρώπινες φιγούρες ρομποτικής τεχνολογίας, αλλά και με την πιστή διακόσμηση και επίπλωση, υπόσχεται να μας προσφέρει την πραγματική εικόνα της Κέρκυρας μιας άλλης εποχής. Τέλος μεταβαίνουμε στην κεντρική πλατεία του νησιού, τη Σπιανάδα, η οποία είναι η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης και τον πεζόδρομο του Λιστόν, με κτίρια ενετικής και γαλλικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα καντούνια της παλιάς πόλης, να πιούμε τον καφέ μας ή να έχουμε προαιρετικό γεύμα με θέα το παλιό Φρούριο, που είναι Βυζαντινής κατασκευής του 8ου μ.Χ. αι. και περιέκλειε ολόκληρη σχεδόν την τότε μικρή μεσαιωνική πόλη. Όσοι θέλουν μπορούν ατομικά να επισκεφτούν το φρούριο. Κατόπιν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 • 3

  Μον Ρεπό - Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας – Κανόνι – Ποντικονήσι – Αχίλλειο – Μπενίτσες – Πέλεκας

  Μετά το πρωινό η πρώτη μας επίσκεψη είναι στους κήπους του κτήματος Μον Ρεπό. Συνεχίζουμε και μετά από μια σύντομη στάση για επίσκεψη στη Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Κασσωπίτρας, που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ωραιότερα και σημαντικότερα προσκυνήματα του νησιού, φτάνουμε στο γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι με την μαγευτική θέα προς τη μονή της Παναγίας των Βλαχερνών και το ξακουστό Ποντικονήσι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τη Μονή και να μεταβούν με βαρκάκια, που πραγματοποιούν πολλά και τακτικά δρομολόγια (καιρού επιτρέποντος), στο Ποντικονήσι με τη Μονή Παντοκράτορα. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φωτογραφίες. Κατόπιν αναχώρηση για το Γαστούρι, όπου θα επισκεφτούμε (έξοδα ατομικά) τους πανέμορφους κήπους στο εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε το 1890 η αυτοκράτειρα Ελισάβετ της Αυστρίας και το αφιέρωσε στον Αχιλλέα, απ’ όπου και το όνομά του, τον περίβολο του οποίου πλούτισε με αγάλματα από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Τέλος φτάνουμε στις γραφικές Μπενίτσες όπου θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και προαιρετικό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα μεταβαίνουμε στο χωριό Πέλεκας, όπου από το παρατηρητήριο του Κάιζερ Γουλιέλμου Β’, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Εργαστήριο κουμ κουάτ – Πάργα - Ναύπλιο

  Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε την ποτοποιία που κατέχει την πιστοποίηση προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης για το λικέρ Κουμ Κουάτ. O Sidney Louis Walter Merlin έφερε στην Κέρκυρα το 1925 την γνωστή ποικιλία πορτοκαλιού, που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν του νησιού για την γλυκόπικρη γεύση του, το διαφορετικό του σχήμα και χρώμα και τα μοναδικά παρασκευάσματα που δημιουργούνται από αυτό. Κατόπιν μεταβαίνουμε στο λιμάνι και επιβιβαζόμαστε στο φέριμποτ για Ηγουμενίτσα. Αναχώρηση και μέσω της πανέμορφης Πάργας για προαιρετικό γεύμα, επιστρέφουμε το βράδυ στο Ναύπλιο.