+30 27520 22221Mon - Sat 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Certified: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Bulgaria and Romania

8 day trip to Bulgaria and Romania with Zafiris Tours

Destination: Bulgaria and Romania


Bulgaria and Romania (8 day Excursion)

Enjoy a marvellous trip arranged by Zafiris Tours and see Bulgaria and Romania.

 • 1

  Nafplio – Sofia

  Αναχώρηση από Ναύπλιο 05:00 και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό, περνάμε τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα, περνώντας από την Κρέσνα καταλήγουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στη Σόφια. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 • 2

  Sofia - Bucharest

  Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην Βουλγαρική πρωτεύουσα. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, την Ρωσική εκκλησία της Σόφιας, και άλλα. Στην συνέχεια αναχωρούμε με προορισμό το Ρούσε όπου θα περάσουμε τον συνοριακό έλεγχο την γέφυρα του Δούναβη, φυσικού συνόρου Βουλγαρίας Ρουμανίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια, διανυκτέρευση.

 • 3

  Bucharest

  Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό για να γνωρίσουμε το «Παρίσι της Ανατολής», την πρωτεύουσα της Ρουμανίας. Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μια από τις πιο ωραίες πόλεις της Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, τα πάρκα, τα ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, τα παλιά σπίτια. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Μουσείο του Χωριού, στο πάρκο Χεραστράου . Είναι μια εξαιρετική σύνθεση της αγροτικής αρχιτεκτονικής και των μορφών της λαϊκής τέχνης της Ρουμανίας . Το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, την αψίδα του θριάμβου, το Πατριαρχείο κ.α. αξιοθέατα που εντυπωσιάζουν. Μεσημεριανό. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ δείπνο. Διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι.

 • 4

  Sinai – Carthpathian – Bran Fort – Brasov

  Η μέρα μας σήμερα θα ξεκινήσει νωρίς, με πρώτο προορισμό το «Μαργαριτάρι των Καρπαθίων» την Σινάια . Χτισμένη μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, η πόλη ήταν παλαιότερα γνωστή ως καλοκαιρινό θέρετρο της υψηλής κοινωνίας επίσκεψη στο παλάτι ΠΕΛΕΣ, τη θερινή κατοικία του βασιλιά ΚΑΡΟΛΟΥ και το ορθόδοξο μοναστήρι του ΚΑΤΑΚΟΥΖHΝΟΥ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φημισμένο φρούριο ΜΠΡΑΝ ( ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ ). Πολλοί θρύλοι είναι συνδεδεμένοι με το BRAN CASTLE ,λέγεται ότι το κάστρο ανήκε στο κόμη δράκουλα ,αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις γι΄ αυτό. Ο κόμης δράκουλας έζησε εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα ως επισκέπτης . Τον 18ο αι. το κάστρο ήταν το σπίτι των Αυστριακών συνοριοφυλάκων. Το 1920 το συμβούλιο της πόλης BRASOV δώρισε το BRAN CASTLE στη Βασίλισσα Μαρία της μεγάλης Ρουμανίας η οποία έζησε με τη βασιλική οικογένεια έως το 1947 . Απ΄ το 1947 το κάστρο λειτουργεί ως μουσείο . Αμέσως μετά θα γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη ΜΠΡΑΣΟΒ (18ου αιώνα) με την Μαύρη εκκλησία, που θεωρείται ότι είναι η πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας. Θα θαυμάσουμε την Μαύρη Εκκλησία τη μεγαλύτερη γοτθική εκκλησία της Ρουμανίας και θα πιούμε τον καφέ μας στην κεντρική πλατεία με το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου που φέρει στην πρόσοψή του το έμβλημα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας δείπνο . Δείπνο. Διανυκτέρευση στο Βουκουρέστι.

 • 5

  Bucharest - Varna

  Μετά το πρωινό ξεκινάμε για τα όμορφα τοπία στις ακτές της Μαύρης θάλασσας. Αφήνουμε το Βουκουρέστι, και μέσω Ρούσε φθάνουμε στη θερινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Βάρνα. Είναι η μεγαλύτερη πόλη και καλοκαιρινό θέρετρο στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας, έχει πληθυσμό 357,198 κατοίκους και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας μετά τη Σόφια. Φθάνουμε το μεσημέρι εκεί θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο, θα θαυμάσουμε την όπερα, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία 9ης Σεπτεμβρίου και θα έχουμε ελεύθερο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

 • 6

  Varna - Filippoupoli

  Πρωινό, αναχώρηση και μέσα από μια όμορφη διαδρομή φθάνουμε στην Χρυσή αμμουδιά. Θα επισκεφτούμε τη Μεσημβρία όπου θα θαυμάσουμε τα τείχη, τα Ελληνικά σπίτια του 19ου αιώνα και τις Βυζαντινές εκκλησίες του Παντοκράτορα, της Αγίας Παρασκευής, και τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως "πλούσια πόλη-μουσείο". Στη συνέχεια συνεχίζουμε την διαδρομή μας από τις Ακτές της Μαύρης Θάλασσας, απολαμβάνοντας το ωραίο τοπίο, μέσω της πόλης ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ, για την καρδιά της Βουλγαρίας στις γραφικές πλαγιές του Αίνου και του Βουνού Σρέντνα. Περνάμε την Λίμνη Atanasovsko που γίνεται η μεγάλη μετανάστευση των πτηνών. Στην συνέχεια αναχωρούμε για Φιλιππούπολη. Διανυκτέρευση.

 • 7

  Filippoupoli - Thessaloniki

  Πρόγευμα. Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη Φιλιππούπολη, στη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Βουλγαρίας, που έκτισε ο Βασιλιάς Φίλιππος Β΄. Είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Έβρου. Στην περιήγηση μας θα δούμε την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης, το σπίτι του Λα Μαρτίνου, τον πύργο του Ρολογιού το αρχαίο θέατρο και το λαογραφικό μουσείο. Αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 • 8

  Thessaloniki - Nafplio

  Πρωινό και μικρός γύρος της πόλης, επίσκεψη στο Άγιο Δημήτριο. Το μεσημέρι αναχωρούμε και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε το βράδυ στο Ναύπλιο.