+30 27520 22221Mon - Sat 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Certified: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Cappadocia

10 day trip to the Cappadokia with Zafiris Tours

Destination: Cappadocia

For more information in English please contact us


Cappadokia (10 Day Excursion)

Enjoy a trip to Cappadokia arranged by Zafiris Tours..

 • 1

  Nafplio - Peiraeus - Chios

  Αναχώρηση το μεσημέρι από Ναύπλιο για Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και άμεση αναχώρηση για Χίο. Διανυκτέρευση εν πλω.

 • 2

  Chios - Alatsata - Skala Vourlon - Smirni (Izmir)

  Άφιξη στην Χίο νωρίς το πρωί. Αργότερα, θα επιβιβαστούμε στο καράβι για Τσεσμέ. Μετά την άφιξη και το έλεγχο, ξεκινάμε με πρώτη επίσκεψη τα Αλάτσατα, την σκάλα των Βουρλών και στην συνέχεια φτάνουμε στην Σμύρνη, κάνουμε την περιήγηση της πόλης, περνώντας από το Κοκαργιαλι, Καραντασι, την πλατεία του ωρολογίου, την παλιά προκυμαία, το κεντρικό παρθεναγωγείο, την Πούντα, το Κορδελιό. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο παραδοσιακό παζάρι Κεμεραλτι. Το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 3

  Efesos - Hierapolis Pamukkale

  Αφού πάρομε πρωινό, με τις αποσκευές μας ξεκινάμε για την ξακουστή Έφεσο. Εδώ περπατάμε στους 4 αρχαίους οδούς. Είναι η πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Η «μύησή» μας θα ξεκινήσει από το εξαιρετικό μουσείο μα τα μαρμάρινα αγάλματα της Κυβέλης Αρτέμιδος και τις απεικονίσεις του φαλλικού Θεού Πρίαπου. Στη συνέχεια μας περιμένει η ίδια η εντυπωσιακή πόλη για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η Αρκαδική οδός, το Ελληνιστικό Θέτρο, το Νυμφαίο, το Στάδια, το Γυμναστήριο του Βέδιου, η περίφημη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η οδός των Κουρητών, το σιντριβάνι του Τραϊανού και ο ναός του Αρδιανού είναι τα πιο σημαντικά από τα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας με τον Ναό της Εστίας Βουλαίας, όπου φυλασσόταν η αέναη φλόγα και το κομψό μαρμάρινο Ωδείο. Τέλος θα δούμε και τη μία και μοναδική κολώνα που στέκεται όρθια από τον μεγαλειώδη κάποτε Ναό της Αρτέμιδος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Παμούκκαλε (ΙΕΡΑΠΟΛΗ). Βρίσκεται στο εσωτερικό της μικρασιατικής ενδοχώρας. Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι το Denizli. Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής. Από την περιοχή αυτή διέρχεται ο ποταμός Μαίανδρος (Menderes) της Μικράς Ασίας. Στο σημείο αυτό, ο ποταμός, σε συνδυασμό με τη γεωθερμική ενέργεια της περιοχής στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, δημιουργεί πολυάριθμες θερμοπηγές. Το στρώμα που απομένει, όταν εξατμιστεί το νερό, εμπεριέχει μέταλλα και κυρίως ασβέστιο. Αυτό το στρώμα των μετάλλων είναι κατάλευκο και όπως διακλαδώνεται στις γούρνες που σχημάτισε η φύση, εδώ και χιλιάδες χρόνια, φαίνεται από μακριά σαν ένα τεράστιο «κάστρο από βαμβάκι». Απ’ αυτό το γεωφυσικό φαινόμενο πήρε το όνομά της η περιοχή στην Τουρκική γλώσσα. (pamuk=βαμβάκι, kale=κάστρο) Δηλαδή το Pamukkale της Τουρκίας. Μετά την άφιξη επίσκεψη στο Παμουκκαλε, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο .

 • 4

  Pamukkale

  ΠΑΜΟΥΚΚΑΛΕ ΙΚΟΝΙΟ (395ΧΙΛ.)Μετά το πρωινό με της αποσκευές ξεκινάμε για το Ικόνιο. Με διάφορες στάσεις στον δρόμο θα βρεθούμε στο Ικόνιο, όπου επισκεπτόμαστε το μουσείο του Μευλανα, γνωστό και ως πράσινο μαυσωλείο ή πράσινος θόλος, με την εντυπωσιακή του διακόσμηση, τον κωνικό τυρκουάζ τρούλο, τη βιβλιοθήκη, τόπος προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους. δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 • 5

  Cappadokia – Sultanhani - Karvali

  Μετά το πρωινό με τις αποσκευές ξεκινάμε για την Καππαδοκία κάνοντας στάση στο μεγαλύτερο καραβάν σαράϊ της ανατολής, το Σουλτανχανι. Στην συνέχεια περνώντας από την πόλη Άκσαραϊ Αρχελαίς πηγαίνουμε στην κοιλάδα Περιστρεμμα. Κατεβαίνουμε τα 365 σκαλοπάτια προς την κοιλάδα για να επισκεφτούμε της λαξευτές εκκλησίες που είχαν φτιάξει οι Χριστιανοί επιλέγοντας αυτή την περιοχή για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους. Μετά επισκεπτόμαστε την Καρβάλι την πατρίδα του Αγίου Γρηγορίου Νανζιανζινου . Συνεχίζουμε για Προκόπι όπου θα μείνουμε 3 βράδια.

 • 6

  Cappadocia - Avanos - Uchisar

  Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή με τα υπόσκαφα, θα επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοραματος, την κοιλάδα των περιστεριών. Το Uchisar, την Άβανο πού είναι δίπλα στον Ποταμό Αλυ, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, και το κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Θα έχουμε στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες με της νεραϊδοκαμινάδες. Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τοπικούς χορούς και οριεντάλ. .

 • 7

  City of Anakou - Caesarea

  Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε την υπόγεια πόλη της Ανακου, στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Καισάρεια την πρωτεύουσα της Καππαδοκία ς εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τους Δερβίσηδες. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 • 8

  St. John Russian - Afyon Karachisar

  Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου και συνεχίζουμε με διάφορες στάσεις για το Αφιόν Καραχισαρ. Θα περπατήσουμε το ουζουν τσαρσι. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

 • 9

  Cheshme - Chios - Peiraeus

  Μετά το πρωινό με της αποσκευές ξεκινάμε για το Tσεσμέ με διάφορες στάσεις στον δρόμο. Το απόγευμα με το καράβι περνάμε στην Χίο. Επιβίβαση στο πλοίο για Πειραιά.

 • 10

  Return

  Άφιξη τον Πειραιά και αναχώρηση για Ναύπλιο.