+30 27520 22221Mon - Sat 09:00 - 14:00 & 18:00 - 20:30
Certified: ISO     Zafiris Tours Zafiris Tours

Jerusalem - Cairo - Sinai

9-day trip to Jerusalem, Cairo & Sinai with Zafiris Tours

Destination: Jerusalem - Ciaro - Sinai


Jerusalem - Cairo - Sinai (9 day Excursion)

Enjoy a marvellous trip to Jerusalem, Cairo & Sinai arranged by Zafiris Tours.

 • 1

  Nafplion-Athens – Cairo

  Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Επιβίβαση για απευθείας πτήση από Αθήνα ώρα 07:40 και άφιξη 09:40 στο Κάιρο, η μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής και «μητέρα του κόσμου» για τους Άραβες. Άμεση αναχώρηση για επίσκεψη στις επιβλητικές Πυραμίδες στην Γκίζα, από τις οποίες αυτή του Χέοπα είναι το μοναδικό από το Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου που σώζεται. Θα θαυμάσουμε και την Σφίγγα, το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου της φαραωνικής Αιγύπτου, που στέκεται ως άγρυπνος φρουρός των πυραμίδων μέσα στους αιώνες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Το βράδυ κρουαζιέρα στο Νείλο με φαγητό. Διανυκτέρευση.

 • 2

  Cairo - Sinai

  Πρωινό και αναχώρηση για το Παλιό Χριστιανικό Κάιρο. Μετάβαση στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, ο οποίος είναι χτισμένος σε μορφή ροτόντας, κατά το πρότυπο των Βαπτιστιρίων της Ραβέννας, πάνω σε πύργο Ρωμαϊκού φρουρίου, το οποίο πολλές φορές χρησίμευε σαν καταφύγιο και ταυτόχρονα ήταν έμβλημα των Ελλήνων χριστιανών του Καΐρου. Θα δούμε τις κατακόμβες όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι των Άγιων Τεσσαράκοντα και θα περάσουμε μέσα από το νεκροταφείο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών για να φτάσουμε στο εκκλησάκι χτισμένο στο σημείο όπου κατά παράδοση βρήκε καταφύγιο η Αγία Οικογένεια κατά την Φυγή στην Αίγυπτο. Συνεχίζουμε για την Ι. Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Θεοβάδιστο όρος Σινά. Διασχίζουμε υποθαλάσσια τη διώρυγα του Σουέζ για να περάσουμε από την Αφρική στην Ασία. Συνεχίζουμε δίπλα από την Ερυθρά Θάλασσα και περνώντας μέσα από μικρές πόλεις μπαίνουμε στην καρδιά της χερσονήσου του Σινά. Επίσκεψη στη γυναικεία Μονή Προφήτου Μωυσέως στην καταπληκτική όαση Φαράν. Άφιξη αργά το βράδυ Δείπνο. Διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στους ξενώνες.

 • 3

  Sinai

  Πολύ νωρίς το πρωί θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία. Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση από τους Σιναϊτες πατέρες στο εσωτερικό της εκκλησίας όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια Λείψανα της Αγίας Αικατερίνης και θα παραλάβουμε το συμβολικό δαχτυλίδι, τις Βυζαντινές εικόνες, τα ιερά κειμήλια, τη φλεγόμενη και μη καιόμενη βάτο, το πηγάδι του Iοθώρ, καθώς επίσης και το οστεοφυλάκιο. Για όσους θέλουν και μπορούν, προαιρετική ανάβαση στην Αγία κορυφή στο όρος Χωρήβ, εκεί όπου ο Μωυσής παρέλαβε τις Δέκα Εντολές (3-4 ώρες με τα πόδια). Επίσης οι αναβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικό παπούτσι - μπουφάν). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 • 4

  Sinai - Bethlehem

  Πρωινή Θεία Λειτουργία στο μοναστήρι, πρωινό και αναχώρηση για Τάμπα όπου και περνάμε τα σύνορα Αιγύπτου - Ισραήλ με τα πόδια και αλλάζουμε λεωφορείο. Στάση στη Νεκρά Θάλασσα και επίσκεψη (προαιρετικά) στο περίφημο Ενυδρείο του Εϊλάτ. Άφιξη το απόγευμα στην Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 • 5

  Bethlehem - Jerusalem

  Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την Αγία Πόλη όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκύνημα μας στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως. Θα ανεβούμε τον φρικτό Γολγοθά, θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου και θα προσκυνήσουμε στα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Βηθλεέμ όπου θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων. Θα προσκυνήσουμε στο Ναό της Γεννήσεως που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού, την Αγία Φάτνη και το Σπήλαιο των Νηπίων. Τακτοποίηση στα δωμάτια μας, ξεκούραση, δείπνο στο ξενοδοχείο & διανυκτέρευση.

 • 6

  Bethlehem - Tiberias

  Μετά το πρωινό, αναχώρηση για Τιβεριάδα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ όπου θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και θα επισκεφθούμε την Κανά, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου. Στη συνέχεια  θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη της Τιβεριάδας ή Γεννησαρέτ, όπου θα επισκεφθούμε τον Ι.Ναό Αγίων Αποστόλων στη πόλη της Καπερναούμ. Αργά το απόγευμα επιστροφή, άφιξη στο ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 7

  Bethlehem - Jerusalem

  Μετά το πρωινό, ακολουθεί ξενάγηση των Ιεροσολύμων. Θα συνεχίσουμε το προσκύνημά μας ξεκινώντας από το Όρος των Ελαιών στον κήπο της Αγωνίας όπου είναι και η Εκκλησία των Εθνών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον τόπο της Ανάληψης του Κυρίου και τη Γεσθημανή, όπου ευρίσκεται ο Τάφος της Θεοτόκου και ο τόπος μαρτυρίου του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου. Θα ανεβούμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή Ιωακείμ και Άννης, το Πραιτόριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Καθοδόν θα υπάρξει επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να πάρουμε ευλογία του Πατριάρχου κ. Θεοφίλου (εφόσον είναι εφικτό) και συνεχίζουμε για το λόφο της Αγίας Σιών, το Υπερώον, όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, τον Τάφο του Δαυίδ, και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη η Παναγία μας για να καταλήξουμε πάλι μέσα στη παλιά πόλη όπου και στη συνέχεια θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για να προσκυνήσουμε στο Ναό της Αναστάσεως. Απόγευμα επιστρέφουμε στη Βηθλεέμ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 8

  Bethlehem - Jericho - Epiphany at Jordan River

  Μετά το πρωινό, αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με ταξί στην  Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για τις γυναίκες). Συνεχίζουμε για την Ιεριχώ όπου θα ανεβούμε για να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους (Όρος των Πειρασμών) και στη συνέχεια στην Ι. Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος). Θα μεταβούμε στον  Ιορδάνη Ποταμό (πραγματικό σημείο της βαπτίσεως). Θα τελεσθεί ο Εσπερινός και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Αγιασμοῦ των Φώτων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μονή Μάρθας και Μαρίας και τον Τάφο του Λαζάρου στη Βηθανία, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 • 9

  Bethlehem - Jerusalem - Tel Avivi - Athens - Nafplion

  Μετά το πρωινό, αναχώρηση από τη Βηθλεέμ για Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο στην Αγία Πόλη. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και την Ι. Μονή Αγίου Συμεών Θεοδόχου « Κατά Μόνας ». Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές. Μεσημέρι αναχώρηση από τα Ιεροσόλυμα για το Τελ AβIβ και το αεροδρόμιο. Καθοδόν θα σταματήσουμε για προσκύνημα στη Λύδα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου. Επιβίβαση για την απευθείας πτήση της επιστροφής ώρα 19:50 από Τελ Αβίβ και άφιξη 21:50 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στο Ναύπλιο.